Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu

Posted by on Lis 21, 2020 in Uroda | 0 comments

Cudowne właściwości oleju monoi

Cudowne właściwości oleju monoi

W skład oleju manoi wchodzi tylko olej kokosowy tłoczony na zimno oraz ekstrakt z kwiatów gardenii tahitańskiej. Dosłowne znaczenie słowa „monoi” to w języku tahitańskim „pachnący olej”. Wywodzi się on z wyspy Tahiti i tam był stosowany już przez pierwsze plemiona ją zamieszkujące. Dziś stosuje się go na całym świecie. Służy do pielęgnacji skóry całego ciała, a także włosów.

Olej monoi właściwości.

Jest to jeden z najbardziej cenionych olei stosowanych w kosmetyce. Posiada wiele cennych właściwości nie tylko pielęgnacyjnych, ale także regenerujących i ochronnych. Jego dużym atutem jest to, że można go stosować na każdy rodzaj skóry, nawet bardzo wrażliwej i skłonnej do podrażnień.

Działanie olejku na skórę.

Przede wszystkim olejek monoi chroni skórę przed utratą wilgoci. Dzięki czemu zachowany jest odpowiedni poziom nawilżenia. W efekcie czego skóra wygląda na zdrowszą, jędrniejszą oraz młodszą. Im większe nawilżenie tym mniej widoczne pierwsze oznaki starzenia – drobne zmarszczki. Monoi wygładza, poprawia elastyczność oraz zmiękcza skórę. Regularne jego stosowanie sprawi, że nasze ciało będzie jedwabiście miękkie i miłe w dotyku. Ma także działanie ochronne, który zabezpiecza nasz największy organ – skórę przed działaniem czynników zewnętrznych takich jak np. niskie i wysokie temperatury, silne promieniowanie słoneczne czy wiatr. Jego przeciwzapalne i łagodzące zarazem działanie przyśpiesza regenerację naskórka ( skaleczenia, podrażnienia, poparzenia, rany, ukąszenia owadów). Świetnie sprawdza się do stosowania na skórę po nadmiernej ekspozycji na słońce. Głęboko ją nawilży oraz ukoi i załagodzi poparzenia posłoneczne. Ponadto olej ten wykazuje działanie przeciwgrzybiczne i antyseptyczne, chroni przed działaniami wolnych rodników, bardzo intensywnie odżywia oraz wspomaga oczyszczanie się skóry ze szkodliwych toksyn.

 

Kosmetyk ten możemy stosować w każdym wieku. Ładnie się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu, więc nadaje się do każdego tupu skóry.

 

Post a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *